Urho työn äärellä.

Urho otti yhteyttä RightSpotin toimitusjohtaja Tapani Kiikeriin ja pyysi päästä TET -harjoitteluun. Urho opiskelee yläasteen 9.luokalla ja vietti RightSpotin tiloissa työhön tutustuen kaksi viikkoa, 8 – 19.11.2021

Tuona aikana Urho tutustui laitteisiin, mittauksiin, ohjelmointiin ja valmiin tuotoksen dokumentointiin. Eikä pelkästään tutustunut, vaan kahden viikon aikana hän ahkeroi Arduino pohjaisen toteutuksen lämpötilan mittaamiseen. Toteutuksessa on lämpötilasensori, patterivarmistettu kello, lcd-näyttö ja ohjaamiseen tarvittava painonappi. Jos lämpötilan seuraaminen alkaa kyllästyttää, Urho taikoi ohjelmaan salaisen pelitilan, jossa voi testata omia reaktionopeuskykyjään.

Urhon mukaan TET – harjoittelussa oli erittäin kivaa ja kaksi viikkoa meni nopeasti. Hän koki oppineensa ymmärtämään kytkentöjä, niiden tekemistä, Arduino ohjelmistoympäristön käyttämistä sekä ohjelmointikieltä.

Työpaikalla sai lisäksi vapaasti käyttää aikaisemmin toteutettuja mielenkiintoisia sovelluksia, joihin RightSpot on suunnitellut käyttöohjelmat.

Lopuksi Urho toteaa, ettei ennakkoon ajateltu mielikuva TET-harjoittelujaksosta vastannut hänen kuvitelmiaan. ”Kuvittelin työnharjoittelukuvauksen perusteella työn olevan paljon tylsempää. Tässähän pääsi ihan oikeasti oppimaan ja tekemään!”

Onnea Urholle yhdeksännen luokan opintoihin ja tulevaan ammatin valintaan.